2/02/2014

ELTIS and bday

Viime keskiviikkona kävin tekemässä Tampereella sen USA:an lähteville pakollisen ELTIS-kielitestin. No ihan helpolla ei tästä reissusta kaverin kanssa selvitty. Puhelimen navigaattorin mukaan matka keskustorilta sinne koepaikalle kestää noin 20min. Me oltiin varattu aikaa 45min, koska pientä säätövaraa on aina hyvä olla. Ja ehdittiinkö ajoissa? No ei ehditty... Meiän molempien Tamperetuntemus rajottuu Stockmannin ja Sokoksen väliselle alueelle, joten rehellisesti sanoen me oltiin ihan hukassa siellä. Loppujen lopuks päästiin perille rautatieaseman turisti-infon ohjeiden avulla. Se luokkatila, jossa koe pidettiin, oli yllättäen kaikista viimesimmässä peränurkassa, joten ehittiin haahuilla siellä koulussakin vähän aikaa ennenkun löydettiin perille. Selvittiin siis paikalle tyylikkäästi kymmenisen minuuttia myöhässä.
Koe koostui kuuntelu- ja lukuosuudesta ja molemmista oli kysymyksiä. Kuunteluosuus oli tosi helppo ja jos joku osa sattu meneen vähän ohi, niin osaan pysty keksimään vastauksen ihan loogisen päättelyn avulla. Lukuosuudessa oli tosi paljon vaikeita sanoja, joten osa siitä meni kyllä ihan lottoomiseks. Uskoisin kuitenkin, että koe meni läpi säätämisestä huolimatta.
Tolla samalla Tampereen reissulla kävin ostamassa kirjat nelosjakoon ja kävin ottamassa kauan suunnitelmissa olleen rustokorun. Olin varautunu, että ton ruston tekeminen sattuis jonkun verran, mutta eipä se oikeestaan sattunut yhtään! En ollut kuitenkaan osannu varautua semmoseen rusahtavaan ääneen, joten hyppäsin varmaan vähän ilmaan siinä tuolissa, kun säikähdin sitä ääntä :D
Huomenna alkaa tosiaan neljäs jakso. Tuntuu ihan oudolta ajatella, että eka lukiovuosi on jo yli puolen välin! Tää tuleva jakso tulee kyllä olemaan tuskasin tähän mennessä. Kaks pitkän matikan kurssia kertoo jo varmaan aika paljon :D
Ja ettei tää postaus nyt vaan etenis mitenkää loogisesti, nii hyppäämpä sit viel pari päivää taaksepäin viime sunnuntaihin. Meillä on jääny tavaks tälläset sukulaissynttärit, tai nykyään niitä vois paremminkin sanoo synttärikahveiksi. Nyt olikin mun viimeiset 'kahvit', ja 18-vuotissynttärit vietänkin sitten USA:ssa.
 Kokeilin kakun päälle ekaa kertaa tollasta brush embroidery -tekniikkaa. Olin alunperin suunnitellut mielessäni paljon runsaampaa koristelua, mutta koska mun ajankäytön suunnittelu oli luokkaa miksi tehdä tänään jotain minkä voi tehdä huomennakin, niin aika loppu vähän kesken. Onnistuin kuitenkin ekakertalaiseks mielestäni ihan hyvin! :)
Lahjaksi sain rahan lisäksi tollasen tosi kivan Guessin korun ja parit Iittalan kartio-lasit.

DSC_00519DSC_00338 Gifts
Winter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti